در این مقاله راهنمای گام به گام محاسبات و تهیه نقشه های تاسیسات مکانیکی ارئه شده است. اینکه برای تهیه نقشه های تاسیسات مکانیکی از کجا شروع کنیم و چه مراحلی بایستی انجام شود و در هر مرحله چه اطلاعاتی نیاز است و مراجع محاسبات و طراحی نقشه های تاسیسات مکانیکی کدامند
راهنمای گام به گام محاسبات و تهیه نقشه های تاسیسات مکانیکی :
- بررسی پلان های معماری خصوصا” توجه ویژه به محل سرویس های بهداشتی ؛ آشپزخانه ها و داکت های تاسیساتی
- مذاکره با مالک در خصوص نوع تاسیسات گرمایشی و سرمایشی مورد نظر
توضیح 1 : حداقل سیستم گرمایشی پکیج حرارتی و حداقل سیستم سرمایشی کولر آبی است . بنابراین نمی توان به درخواست مالک برای سیستم گرمایشی بخاری گازی در نظر گرفت.
توضیح 2 : در صورتیکه سیستم حرارت مرکزی مورد نظر مالک باشد بایستی در پلان معماری فضائی بعنوان موتورخانه و داکت لازم برای عبور دودکش دیگ ها پیش بینی شده باشد
توضیح 3 : در صورتیکه سیستم سرمایشی مورد نظر کارفرما کولر آبی باشد بایستی داکت های لازم برای عبور کانمالها پیش بینی شده باشد و یا اینکه در صورت وجود تراس و موافقت مالک کولر آبی در تراس نصب شود.
توضیح 4 : در صورتیکه سیستم سرمایشی مورد نظر کارفرما استفادده از چیلر یا هواساز باشد ؛ تعرفه طراحی بصورت توافقی تعیین میشود.
3. پس از مشخص شدن نوع تاسیسات مورد نظر مالک و پیش بینی های فضاهای تاسیسات مورد نیاز در پلان های معماری مرحله بعد آماده کردن نقشه اتوکد پلان معماری برای ترسیم سیستم های تاسیساتی است .
برای اینکار اقدامات لازم به ترتیب انجام میشود:
3-1. اندازه گذاریها ، مبلمان و علائم مربوط به درها را از نقشه های پلان معماری حذف کرده و پلان معماری برای ترسیم نقشه تاسیسات آماده شود.
لازم به ذکر است که بایستی از شدت رنگ و ضخامت خطوط پلان های معماری کاسته شود تا سیستم های تاسیساتی ترسیم شده کاملاً واضح باشند.
3-2. محل نصب سرویس های بهداشتی شامل سنگ توالت ، روشوئی ، زیردوشی ؛ سینک ظرشوئی ،پکیج حرارتی ، کولر آبی ، ماشین لباسشوئی و موتورخانه در نقشه مشخص گردد.
4.نقشه های تاسیساتی مورد نیاز در پروژه های ساختمانی عبارتند از :
مقاله کاربردی راهنمای گام به گام محاسبات و تهیه نقشه های تاسیسات مکانیکی را در ادامه دانلود کنید
به همراه این مقاله میتوانید جزوه آموزش مقدماتی اتوکد را هم دانلود کنید.
به همراه این مقاله میتوانید جزوه انتخاب اصولی چیلر با توجه به نوع بهره برداری را دانلود کنید!
این جزوه شامل : آشنائی با تعاریف COP ضریب عملکرد چیلر ، IPLV راندمان بارهای میانی ، NPLV راندمان بارهای میانی در شرایط غیر استاندارد ،ضرایب اصلاح ظرفیت در چیلرهای تراکمی و جذبی ، انتخاب چیلر مناسب با توجه به ظرفیت واقعی مورد نیاز، انتخاب ظرفیت مناسب چیلر براساس سیستم توزیع هیدرونیک و..
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید از طریق ایمیل Ali8000@Gmail.com با ما تماس بگیرید.
دوست عزیز وقتی به عنوان نقشه اتوکد انواع چیلر مینویسی یعنی واقعا باید نقشه مربوط به چیلر باشه نه دوسه تا نقشه الکی که دانشجوهای مبتدی و تازه کار چهارتا خط کشیده باشند این اشکال الکی که شبیه نقاشی بچه هاست را 50000 تومان به مردم بفروشی … این کار واقعا درست نیست .
درود بر شما
این یک فایل نوشتاری و آموزشی است و قیمتش هم 5 هزارتومان است نه پنجاه هزارتومان!
در این فایل هیچ نقشه اتوکدی داده نشده است و فقط توضیحاتی در مورد انواع چیلر و نحوه انتخاب آنها در پروژه ها به رایگان گذاشته شده است
علاوه بر آن راهنمای تهیه نقشه های اتوکد هم به رایگان در همین پست قرار گرفته است .
برای استحضار جنابعالی و سایر همکاران گرامی عرض میکنم که کلیه نقشه ها توسط مهندسین مجرب با بیش از 20 سال تجربه طراحی و اجرا تهیه شده و هیچ نقشه ای در سایت وجود ندارد که توسط دانشجویان محترم ترسیم شده باشد.
در پایان پرسشی برایم پیش آمد که جنابعالی کلا نقشه های خریداری نکرده اید چگونه متوجه اشکالات کار شده اید؟!